søndag 22. august 2010

VOKSIpose - dunpose, vinterpose..

Uansett hva det kalles - jeg har PRØVD å sy en: (taaa-daaaaaa)

1. La frem alt jeg trengte; stoff, saks, borrelås, målebånd, penn og tusj, gråpapir, strikkbånd, trådstoppere, sytråd.. og i tilegg sysaker, symaskin og dunpose

2. Jeg laget en MAL (måtte nesten det siden jeg ikke klarer å klippe rett og tar veldig fei på mål (og øyemål spesiellt)..) Tok litt tid men fant ut at det var verdt det!
OBS: jeg synes den så litt stor ut bare, så forminsket litt, noe som skulle vise seg å ikke være så lurt egentlig...

3. Klippe, klippe..

4. posen slik den blir ca.. før jeg begynte å sy på den.

5. SYYYYY! La opp flere steder med sikkerhetsnåler siden jeg ikke klarer å sy rett og holde stoffene på plass.. Viste seg også å være lurt - hvertfall for meg!!


6. ¨*atsjoo* Det var jammen et prosjekt å sy om DUNdyna til posens form... Måtte finne en lur måte å gjøre det på.. hadde nemlig dun i øre, nese, hals etterpå - og for ikke å snakke om at jeg fortsatt finner du i hele 2 etg...


7. & 8. Sånn - dette var mye smartere! sydde grove sømmer utfra mønsteret - 2 intill hverandre og klippet mellom disse - da holdt dunene seg sånn ca 98% på plass hvertfall

9. Kant til å ha snor i - la den på via vrangen og sydde samtidig for- og bakstykke sammen. Trodde jeg ikke skule få det til pent - men ble faktisk bra!!

10. forsterket hullene til 5-punkts selen.. må jo ha sele i når vi har en liten mark i vogna.

11. Posen ferdig, halvveis åpen.
12. Posen helt brettet ut
13.Posen med "klaffen" opp
14. & 15.Posen med modellen kosehunden Malin, hun stiller opp siden lillegutt ikke legges ut på nett





Oppdatert; 


Stoff jeg har brukt;
               Utside; Poplin, marineblå

               Innside; rutete, bomullEkstrautstyr, 
               strikkesnor
               snorklemmer
               Glidelås (delbar 70 cm) 
               sytråd, marineblå 

mandag 9. august 2010

Om å krabbe.. på symaskina!

Da er Frk Muffin tilbake fra året ferie og er klar for å blogge både det ene og det andre..
Takk til dere som har ventet i spenning og er klare for nytt påfyll:p

Å krabbe; Siden jeg ikke er helt stødig på symaskina så tenkte jeg å bli kjent med den og lage et krabbeteppe til min lille gutt. Så derfor krabbet jeg i gang på krabbeteppet!

Kjøpte et dynetrekk på ikea, tok en gammel dyne og en haug sytråder i ulike farger = krabbeteppe.
Så sagt som gjort og jeg satte i gang med godt mot. Jeg så at jeg ikke klarte å klippe rett engang(!) men fortsatte å klippe og tenkte at det skulle jeg rette opp på symaskina! Jeg klippet opp sengetrekket (neste gang skal jeg ikke klippe det opp sånn!) og festet dyna under med søm øverst for å få festet de sammen (jepp) så tråklet jeg i vei på de andre kantene. Deretter sydde jeg langs noe av mønsteret på dynetrekket, (åker og eng?..) for både å få festet dyna mer fast og for pyntens skyld.

Det skal sies at jeg burde valgt en tynnere dyne og hvertfall ikke en som hadde klumpet seg enkelte steder For det var ikke lett å håndtere tjukk dyne og pyntesøm!!! Men det gikk på et vis og krabbeteppet nærmet seg et krabbeteppe.

Så kom jeg til å tenke på at jeg ikke hadde stoff til baksiden (arg; hvorfor klippet jeg opp dynetrekket, ellers hadde jeg hatt en bakside og en enklere jobb).. Så da ble det Stoff og stil; og et rutete stoff, for da tenkte jeg at jeg skulle klare å rette opp det skjeve teppet og sy RETT!
Så kom i gang med prosjekt 2 og klarte på et vis å dra den i havn (gjorde her en laaang historeie kort, for jammen som jeg strevde faktisk!!) Men om det ble rett, nei egentlig ikke, men sikkert rettere enn om jeg hadde hatt f.eks et ensfarget stoff!

Punktum finale: Krabbetepet ble ferdig og jeg har en gutt som ligger på magen og leker med lekene sine på teppet, vel uvitende om at jeg (faktisk) strevde med å lage det teppet!